EXHIBITION: Georgian Art in Numansdorp & Amsterdam (Netherlands)

“Carnaval” door Nodar Argvliani, olieverf op linnen, 60,5 x 73,5 cm

Groepstentoonstelling Georgische kunstenaars in Numansdorp
Een bijzondere groepstentoonstelling van niet eerder getoonde werken van in Georgië geboren kunstenaars gaat op 24 november 2007 van start in galerie First Class Art te Numansdorp. De kunstenaars wonen buiten Georgië, o.m.in St. Petersburg.
Het betreft schilderijen van: Nodar Argvliani, Alexei Kvaratskhelia, Revaz Kvaratskhelia, Nino Mezjevidze, Rusudan Gamkrelidze, Tamta Akhvledianien, Nino Kopaleishvili. De exposanten schilderen allen figuratief, voornamelijk in olieverf, en maken gebruik van oude technieken. Tentoongesteld zijn portretten, stillevens, landschappen en driedimensioneel werk.
De opening vindt plaats op zaterdag 24 november door Sophie Boeschoten, student Slavische talen, die voor langere tijd in St. Petersburg verbleef. Daarnaast zal Stephan van der Sluys, amateur-dichter en Rusland-liefhebber uit Klaaswaal enkele van zijn gedichten voordragen, gemaakt op zijn reizen door Rusland. Iedereen is van harte welkom op de opening op 24 november om 14.00 uur, waarbij tevens heerlijke wijn uit Georgië zal worden geschonken.

Locatie:Torenstraat 45 in Numansdorp
(kijk op Internet – zie rechts webadres van galerie – voor een routebeschrijving).

Opening: 24 november om 14.00 u
Duur expositie: tot 29 december 2007
Openingstijden: Vrijdag 18.00 – 21.00 u

Zaterdag 11.00 – 16.00 u
Internet: www.firstclassart.nl

Expositie Alexander Antadze

Schilderij van Alexander Antadze, “The field”, olieverf op doek, 70 x 100 cm

Op 3 november 2007 werd de tentoonstelling Fresh Air met recente schilderijen van de Georgische kunstenaar Alexander Antadze geopend in Galerie Art Stable te Amsterdam. Hans Mabelis, eigenaar van de galerie, schreef over Antadze: “Landschapsschilder, protretschilder, cartoonist, abstract realistisch of zelfs naïef, Antadze laat zich niet makkelijk indelen. Naast zijn zeer eigen en herkenbare stijl, is een aanstekelijke levenslust voor mij de meest opvallende gemeenschappelijke factor in al zijn werk”.

Alexander Antadze werd in 1972 in Tbilisi geboren en volgde een opleiding aan de Kunstacademie van Tbilisi in architectuur en kunst.

Hij deed mee aan vele groeps- en eenmanstentoonstellingen in Rusland, Engeland, Zwitserland, Koeweit en Georgië; zijn werk bevindt zich in talrijke privécollecties en het Museum voor Moderne Kunst van Moskou.

Locatie Galerie Art Stable, Fokke Simonszstraat 73, Amsterdam

E-mail mabelis@artstable.nl

De tentoonstelling duurt tot 27 december 2007

Zie www.artstable.eu

Source: Medelelingen


About this entry